Over ons

Christien Grotentraast - teksten

Traumatherapeut

Gespecialiseerd in het helpen van vrouwen die seksueel misbruik hebben meegemaakt.

In mijn praktijk voor traumatherapie help ik mensen die ernstig psychisch trauma hebben ervaren, met name vrouwen die seksueel misbruik hebben meegemaakt. Naast het diep verwerken van het trauma zelf, besteden we ook heel veel aandacht aan de impact die dat trauma heeft op het dagelijks leven. Eén voor één pakken we al deze thema’s aan, waardoor deze vrouwen een enorme transformatie doormaken op persoonlijk gebied. Het is elke keer weer magisch om daar getuige van te mogen zijn. Een mooier vak kan ik me niet voorstellen.

Christien Grotentraast

Omdat ik in mijn praktijk dagelijks zie wat de er mogelijk is in je leven, als je de moed hebt om je pijn te verwerken, uit het slachtoffergevoel te stappen en weer de regie over je leven terug te pakken, kreeg ik het idee voor het maken van dit bijzondere kaartendeck.

Alle kaarten hebben te maken met groei en transformatie. Alles op een aardse, nuchtere manier, en toch spiritueel, zonder zweverig te zijn. We zijn tenslotte wezens in een menselijk lichaam, hier op aarde. En in dit lichaam en op deze aarde moet het gebeuren.

Nadat ik de eerste paar teksten geschreven had, heb ik Esther gevraagd of zij de beelden erbij wilde maken. Ik herinner me nog als de dag van gisteren hoe blij Esther werd van mijn vraag en ik van haar antwoord.

Het resultaat krijgt langzaam maar zeker vorm!

Esther Klijn - artwork

Onderwijs assistente op een school voor kinderen met spraak taal problemen.

Creatief workshop begeleider voor zowel volwassen en kinderen.

Ik werk graag in een Art Journal en ben dol op afgeschreven boeken en tijdschriften. Met een grote liefde voor het verbeelden van teksten en verhalen maak ik sprekende collages. Spelen met beelden, scheuren en knippen van papier, en het maken van nieuwe werken vind ik een uitdaging. Daar andere mensen in begeleiden en hen laten ontdekken dat ze dat ook kunnen vind ik helemaal geweldig. Ik laat anderen graag ervaren dat het maken van je eigen beeld, en het vullen van een eigen Art Journal, een grote voldoening kan geven.