Een kaartendeck raadplegen

“Eigen wijs Eigen reis” inzichtkaarten

 

Deze kaarten geven je inzichten in jouw levensvragen. Maar dat niet alleen, deze kaarten nodigen je uit om in actie te komen. Inzicht zonder handeling, geeft geen verandering.

Wanneer je deze kaarten de eerste keer gebruikt, is het goed er eerst energetisch contact mee te maken. Dat doe je door de kaarten met de woorden rustig te bekijken en te voelen wat ze met je doen. Neem daarna alle kaarten als een waaier in je hand en houd ze bij je hart. Sluit je ogen en voel de energie van de kaarten. Neem hiervoor een paar minuten de tijd.

 

Het gebruik van de kaarten

Ontspan je en concentreer je op een specifieke vraag of situatie waarin je helderheid wilt. Schud de kaarten. Leg de kaarten voor je neer, of hou ze als een waaier in je hand en kies intuïtief een kaart. Als er een kaart tijdens het schudden uit het deck valt, dan is dat jouw kaart. 

Heb je een kaart getrokken, kijk dan eerst naar de afbeelding en het woord van de kaart. Wat valt je op bij het zien van deze kaart? Voel wat de kaart met je doet. Wat komt er intuïtief in je op?

Lees dan de verdiepende tekst in het boekje. Lees de tekst langzaam, zo kan elk woord binnen komen. De teksten zijn kort en in simpele bewoordingen en indringend. Elke kaart heeft een reflectievraag of een oefening. Neem de tijd en herhaal deze oefening eventueel. Je voelt zelf wat nodig is.

Kom daarna in actie. Echte verandering komt pas na actie. Laat de tekst en het beeld een inspiratiebron en richtingwijzer zijn voor je actie en de verandering.

 

Kaartleggingen

Er zijn verschillende manieren om de kaarten te raadplegen.

Algemeen doel: Wat is nu aan de orde? Wat willen de kaarten mij nu vertellen? Wat is het thema voor mij voor vandaag, de komende week of de komende maand?

 

Specifiek doel: Concentreer je op een specifieke lastige situatie. Wat is je doel, wat wil je hierin bereiken? Wees zo concreet mogelijk. In dit geval is de vraag aan de kaarten: wat is belangrijk? Waar moet ik aandacht aan schenken om mijn doel te bereiken?

 

Je kunt één of meerdere kaarten trekken. Maar let op: hoe meer kaarten, hoe verwarrender de informatie die je krijgt kan zijn.

Eén kaart is meestal ruim voldoende. Je kunt daar een aantal dagen of weken over nadenken en op reflecteren. Vergeet vooral niet in actie te komen! Op enig moment voel of weet je dat het tijd is voor een nieuwe kaart met een nieuw inzicht.

Een andere mooie legging is Verleden – Heden – Toekomst. Hierbij trek je drie kaarten. De eerste geeft een inzicht over mogelijke obstakels op je pad. De tweede kaart vertelt je iets over hoe deze situatie is ontstaan en geeft inzicht in wat je eerder over het hoofd hebt gezien. De derde kaart vertelt je iets over de toekomst. Meestal is er gemakkelijk een rode draad te ontdekken in deze drie kaarten.

 

Wij wensen je veel plezier en mooie inzichten met dit kaartendeck en we hopen dat de kaarten je inspireren tot de gewenste veranderingen.

 

Esther en Christien