De lievelingstekst van Esther

De lievelingstekst van Esther

oktober 15, 2021 0 Door Esther

Eigen Verantwoordelijkheid

Natuurlijk ben je niet verantwoordelijk voor wat een ander of het leven je aandoet.

Je bent wel verantwoordelijk voor hoe je ermee omgaat.

Je kunt slachtoffer blijven en wijzen naar een ander.

Of je laat het los en je vergeeft die ander.

Zoek hulp daarbij, als je merkt dat het alleen niet lukt.

Bij trauma, bij angsten, bij oud zeer, bij gedoe in de familie.

Zorg goed voor je zelf. Maak bewuste keuzes.

Doe wat je moet doen, stel niet uit.

Wees open en eerlijk in contacten met anderen.

Voel je je alleen? Bel iemand op. Wil je iets? Vraag erom.

Je verantwoordelijkheid neem, da’s pas echt leven.

In welke situatie mag jij meer de verantwoordelijkheid nemen? Wat ga je doen?

 

De tekst die mij het meest aanspreekt is de tekst van de kaart Eigen Verantwoordelijkheid. Deze tekst ligt erg dicht bij mij. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn eigen weg te kiezen. om mijn eigen verantwoordelijkheid te pakken en ik ben het pad ingeslagen naar … naar dat wat ik wil in mijn leven. Naar dat wat goed is voor mij. Ik pak daarin mijn eigen verantwoordelijkheid en ben dan ook alleen verantwoordelijk voor wat ik doe.