De lievelingstekst van Christien

De lievelingstekst van Christien

september 16, 2021 1 Door Christien

Dit is de lievelingstekst van Christien:

Anders zijn

Je bent anders. Je voelt je anders.

Het is precies de bedoeling dat je anders bent!

We hebben allemaal een eigen taak in het grote geheel.

Jij hebt jouw talenten en jouw eigenschappen. Die heb je niet voor niets.

Jij hebt jouw verleden met jouw ervaringen. Dat was je leerschool.

Jij hebt jouw visie en jouw gedachten.

Daar waar je vroeger misschien wel gepest werd om je anders-zijn, precies daar ligt je kracht en je talent.

Doe wat goed voelt. Juist als het anders is.

Waarin ben jij anders? Hoe kun je daar nog meer gebruik van maken?

 

 

Het mooie van deze tekst vind ik dat het de angel haalt uit één van de grootste frustraties, namelijk het je anders voelen. Ik hoor het vaak in mijn praktijk voor traumatherapie: Ik had het gevoel dat ik anders was. En dat klopt. Je bent ook anders. Dat is namelijk de bedoeling. Wat heeft de wereld aan twee mensen die exact gelijk zijn? Deze tekst geeft mij heel veel rust. Ja, ik ben anders. Dat betekent niet dat ik er niet bij hoor. Juist niet. Het betekent dat ik een onmisbaar deel van het geheel ben.